Отборът на ПАОК хвана последния влак за 1/16-финалите на Лига Европа. Гърците надделяха над Слован Либерец с 2:0 и си осигуриха второто място в група J, а по този начин и класиране в следващата фаза на турнира.

В основата на успеха за ПАОК бе бившият атакуващ футболист на българския Левски Гари Родригес. Именно той реализира първото попадение за бившия тим на Димитър Бербетов и поведе своите към успеха. Родригес бе точен в 29-ата минута.

През втората част домакините реализираха нов гол, който затвърди превъзходството им и наклони сериозно везните в тяхна полза. Димитров Пелкас се разписа в 67-ата минута, а това се оказа и крайният резултат в срещата.

В другия мач от групата лидерът Фиорентина, който си бе осигурил класиране напред, не допусна изненада и се наложи като гост над азербайджанския Карабах. Домакините имаха нужда от задължителен успех, за да изпреварят ПАОК в класирането и да преминат в следващата фаза.

„Виолетовите“ от Италия се наложиха с 2:1, но приключиха двубоя в числено намален състав, след като единият от голмайсторите Федерико Киеза.

Фиорентина откри след час игра, а точен бе Матиас Вечино. Домакините обаче отговориха бързо и още в 73-ата минута резултатът бе изравнен. Рейналдо върна надеждите на Карабах, но само три минути по-късно Федерико Киеза даде нова преднина на Фиорентина.

Шест мнути преди последния съдийски сигнал Киеза получи втори жълт картон и остави своите с 10 човека. Въпреки числено намаления си състав, гостите успяха да запазят преднината си до края.

В крайното класиране в групата Фиорентина зае първото място с актив от 13 точки. Втори остана ПАОК в 10, а надпреварата напускат Карабах и Слован Либерец, които останаха на последните две места, съответно със седем и четири точки.