Съставът на Спартак Москва започна по разочароващ начин новия сезон в Русия. Столичани загубиха с 0:1 гостуването си на Рубин Казан, а по-късно днес тимът воден от Руй Витория гостува на Криля Советов.  

Според бившия нападател на московчани Александр Ширко, отборът е длъжен да забрави неприятното поражение в Казан и да опита да се представи достойно както на домашната сцена, така и в Европа. 
"Останах малко разочарован от това, което видях в първия кръг срещу Рубин. Спартак допусна неприятна загуба, а винаги е лошо да стартираш слабо. Като цяло мисля, че разполагаме с добър отбор, който най-малкото отново е длъжен да гони класиране в топ 3. Нека не забравяме, че ни предстои и изключително важен мач срещу Бенфика от третия квалификационен кръг в Шампионска лига", коментира той. 

"В Спартак всички очакват този мач с нетърпение, но преди това днес е задължително да спечелим в Самара. Не искам все още да давам прогнози какво ще се случи срещу Бенфика, ясно е, че този мач е най-важен и там ще бъде ужасно трудно,  но това, което аз искам да видя е пълно раздаване за Спартак и да успеем да зарадваме нашите фенове с един силен сезон“, завърши 44-годишният бивш руски национал.