Бившият футболист на Черноморец Бургас Савио Нсереко става съотборник на българския защитник Живко Миланов в румънския Васлуй. Днес румънските медии съобщиха, че Васлуй взима под наем родения в Уганда бивш германски младежки национал под наем за една календарна година.

Нсереко игра в Черноморец през пролетта на 2011-а година с платен наем от Фиорентина, идвайки по идея на тогавашните директори Джанпиеро Персикети и Душан Буковац. За 11 мача за акулите обаче той не успя да отбележи нито един гол, а всъщност последното му официално попадение е от 2009-а година.

След като напусна Черноморец, той се върна в италианското първенство. Фиорентина, която държи правата на Нсереко, го преотстъпи на новака в Серия В Юве Стабия. Угандиецът с германски паспорт обаче изигра два мача, след което изчезна безследно и в продължение на две седмици никой не знаеше къде се намира.

В края на тези 14 дни той позвънил на Юве Стабия от Лондон и обяснил, че имал медицински проблем, както и лични дела за уреждане в Германия. Въпреки това обаче крилото не игра повече за скромния тим.

"Искам да играя за Васлуй и да постигна успехи. Не знам нищо за румънската лига, но съм чувал за отборите на Стяуа, Динамо(Букурещ) и Васлуй. Но ще науча повече“, обясни 22-годишният футболист, цитиран от БТА.

След като миналата година Васлуй завърши на 3-о място, сега се движи 7-и във временното класиране. Президентът на Васлуй- бившият международен съдия Адриан Порумбою, изрази оптимизъм за бъдещето на Нсереко в неговия тим.

"Той е млад футболист и би трябвало да е наясно, че сега са шансовете му да сграбчи кариерата си. Надявам се, че ще даде най-доброто, на което е способен, за Васлуй, каза още Порумбою.