Бившият играч на Арсенал, Съндерланд и Галатасарай Емануел Ебуе призна, че е обмислял да сложи край на живота си.

Футболистът изтърпява едногодишно наказание от ФИФА, заради неплатени суми към агент. Той преживява това тежко, а смъртта на брат му и дядо му го разтърсиха тотално.

В следствие на всичко това, Ебуе призна, че е искал да се самоубие, но семейството му е помогнало да забрави за тези мисли.

"В много от дните изобщо не искам да ставам от леглото. Един ден исках да се самоубия, но семейството ми помогна. Ако бях сам тогава, ме е страх да си помисля какво щях да си причиня.", разкри котдивоарецът.

33-годишният Ебуе в момента тренира с аматьорския Енфийлд Таун, за да поддържа форма докато изтече наказанието му.

От време на време ходи и в академията на Арсенал, където тренира синът му Матис.

През октомври, той загуби дядо си, който почина от рак, а в същия месец брат му загина в катастрофа. 

"Това е дъното в моята кариера. Има дни, в които не излизам от спалнята. Стоя няколко дни в стаята сам. Заключвам вратата и просто си мисля. Прекарвам голяма част от времето си в четене на Библията и си казвам: Емануел, защо правиш това? Ще навредиш на семейството си.", разказа още той.

"Синът ми Матис е на седем и тренира в академията на Арсенал. Всеки път когато отида там хората ме разпитват и става още по-зле. Всички ме питат: Емануел оттегли ли се? Налага се да обяснявам положението си, което ме депресира още повече.", завърши футболистът.