Бившият вратар на гръцкия национален отбор по футбол и европейски шампион от Евро 2004 Антонис Никополидис заяви, че се колебае дали да приеме работата на горски пазач, която му предлага гръцкото правителство на базата на закона за реконверсия на известни спортисти в обществения и държавния сектор.

Въпреки че е един от най-добре платените спортисти в Гърция и все още вратар на Олимпиакос /Пирея/, 38-годишният Никополидис заяви преди време, че възнамерява да защищава правата си и ще поиска работа в обществения сектор съгласно закона от 1999 година за компенсация и реконверсия на най-добрите гръцки спортисти.

Вратарят вече е получил предложение за работа като горски пазач в предградие на Атина. "Държавата ми дава това право на базата на действащия зекон за успехите на спортистите, в моя случай това е победата на Евро 2004", припомни Никополидис. "Фактът, че много хора се подиграват със ситуацията, без да знаят дали ще приема или не, е несправедлив", каза Никополидис по повод саркастичните коментари в местната преса.

Съгласно закона, Никополидис има два месеца време, за да отговори дали приема работата или не.

Още любопитни новини четете тук!