Откакто Джон Хейтинга бе повишен да поеме треньорския пост на първия отбор, Аякс спечели 11 от 15 мача. Грандът от Амстердам се върна на второ място в Ередивизи, въпреки че остава на осем точки зад Фейенорд с осем мача преди края на сезона.

Тези резултати поставиха бившия защитник на Евертън сред фаворитите за постоянна работа в Аякс през следващия сезон. В разговор с ESPN Свен Мислинтат, новият футболен директор на Аякс, беше попитан дали е имало контакт с потенциални треньори за следващия сезон.

"Ние не говорим с други хора и сме напълно фокусирани върху това да доведем този сезон до възможно най-добрия край. В момента тук имаме добър треньор, който го прави както трябва. Що се отнася до мен, Хейтинга е в полпозишън да води групата през следващия сезон", сподели Мислинтат.

С напускането на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед, Аякс нае бившия треньор на Клуб Брюж Алфред Шройдер. Серия от седем мача без победа обаче доведе до уволнението на Шройдер, като Хейтинга беше повишен от Б отбора на Аякс, първоначално временно, а след това до края на сезона. Откакто нидерландецът пристигна, Аякс спечели осем мача, направи едно равенство и загуби една среща в лигата.