Бившият футболист от аржентинския национален отбор Фернандо Касерес бе изписан от болница, два месеца след като оцеля по чудо при опит за грабеж, съобщиха наблюдаващите го лекари.

40-годишният бе атакуван в началото на ноември и прострелян с куршум. Бившият защитник дълго време бе в кома и с опасност за живота. Аржентинецът загуби едното си око и все още е неподвижен. Според лекарите оцеляването на Касерес е истинско чудо.

Докторите и специалистите в болницата в Буенос Айрес заявиха, че възстановяването на Касерес е истинско чудо.

Директорът на болницата Рамон Кастильо заяви за Касерес, който игра на Световното първенство в САЩ през 1994 година: "Той говори и яде нормално, като неговото възстановяване ще се състои в това да бъде премахната частичната парализа на лявата част на неговото тяло. Той ще се възстанови и ще може да ходи отново".

Фернандо Касерес е бивш футболист аржентинските грандове Ривър Плейт и Бока Хуниорс и на испанските Реал Сарагоса, Валенсия и Селта Виго.

Касерес има 24 мача с националната фланелка на Аржентина в периода 1992 -1997 година и спечели Копа Америка през 1993 година в Еквадор.