Бюджетът на Световната федерация по футбол (ФИФА) към 2022-а година трябва да скочи до 6,56 милиарда долара. Проекто-бюджетът на централата беше утвърден по време на Конгреса, който продължава и в момента в руската столица. Беше отбелязано пред делегатите, че изпълнението на около 70 процента от бюджета вече е обезпечено с действащите към момента договори. Основната част от тези пари идват от продажбата на телевизионни и маркетингови права.

Бюджетът за периода 2015-2018 година трябваше да донесе на ФИФА 5,5 милиарда долара, но този показател беше превишен с 10 процента- до 6,1 милиарда долара.

За изминалата 2017-а година ФИФА отбелязва малка загуба, което е отчетено като резултат от предходната финансова криза и все още нестихващите реакции по повод обвиненията в корупция на водещи функционери.

След това президентът Инфантино говори за "невероятни цифри" и подчерта увеличението на приходите през последните четири години "въпреки най-тежката криза, която ФИФА някога е имала."

ФИФА промени финансовата си система под управлението на Инфантино и сега изчислява доходите си в годините на Световната купа само в края на четиригодишния си цикъл. Световното първенство е основният източник на приходи на ФИФА, която пък очаква резервите в касата да нарастнат до 1,653 милиарда долара. Именно затова Инфантино се опитва да въведе още два световни турнира- на клубно и на национално ниво, за да направи централата по-независима и с по-бързо растящи приходи.