Футболни битки за върха от Холандия, Русия, Китай и Украйна, поредната защита на Деметриъс Джонсън в UFC, плейофите в NHL и тенис от ATP – всичко това ще може да се гледа на живо през празничните дни по спортните канали на Мтел.

Битката в челото на Ередивизи продължава, като разликата между първия Фейенорд и втория Аякс е само една точка четири кръга преди края. В неделя Mtel Sport 1 ще предава на живо мачовете и на двата фаворита за титлата. Фейенорд ще приеме Утрехт от 15:45 часа, а Аякс ще бъде домакин на Хееренвеен от 17:30 часа. Мачът на шампионите от ПСВ Айндховен също ще може да се гледа в реално време – те гостуват на АДО Ден Хааг от 20:45 часа в събота, като този двубой ще върви директно в ефира на Mtel Sport 2.

Две са срещите от Премиер лигата на Русия, които ще бъдат предавани пряко по Mtel Sport 1. Георги Миланов и неговите съотборници от ЦСКА Москва ще приемат Ростов в събота от 14:30 часа. Голямото дерби на кръга също няма да премине без българско участие – Спартак Москва на Ивелин Попов ще брани преднината си от 8 точки на върха срещу третия в подреждането тим на Зенит. Мачът е в неделя от 20:00 часа. 

Китайската Суперлига отново ще присъства с два мача в програмата на Mtel Sport 2 – в събота от 14:35 часа ще играят Тианджин Куанджиан и Шанхай СИПГ, а в неделя по същото време Тианджин Теда  ще посрещне шампионите от последните 6 сезона Гуанджоу Евергранд. Една е срещата, която ще видим на живо от украинската Премиер лига – дербито на Донецк между Олимпик и лидера в класирането Шахтьор е в събота от 17:00 часа и ще бъде излъчена на живо от Mtel Sport 1.

След като излъчи мачът за титлата между Даниел Кормиер и Антъни Джонсън преди седмица, Mtel Sport 2 ще ни направи свидетели на единайсетата поредна защита на Деметриъс Джонсън в категория „муха” на UFC. Уилсън Рейс е претендентът, който ще опита да наруши хегемонията на един от най-добрите в историята на ММА организацията. Останалите двубои, които привличат вниманието са тези на Роналдо Соуза срещу Робърт Уитакър, на Джереми Стивънс срещу Ренато Моикано и на Роуз Намаюнас срещу Мишел Уотърсън при дамите. Събитието започва в 3:00 часа сутринта в неделя.

Mtel Sport 2 ще бъде арена и на три сблъсъка от плейофите в NHL, като първият е в петък от 5:30 сутринта и противопоставя Анахайм Дъкс и Калгари Флеймс. В 2:00 сутринта в събота ще видим мачът между 4-ия и 5-ия от редовния сезон на Изток Монреал Канейдиънс и Ню Йорк Рейнджърс, а в неделя от 22:00 часа един срещу друг ще излязат хокеистите на Сейнт Луис Блус и Минесота Уайлд.

В петък, събота и неделя, Mtel Sport 1 ще следи в реално време четвъртфиналите, полуфиналите и финала на тенис турнира от сериите ATP 250 в Хюстън. Мачът за титлата ще се играе от 22:00 в неделния ден.