Отборът на Коринтианс допусна домакинско поражение с 0:2 от Ботафого в мач от 29-ия кръг на бразилското футболно първенство.

Възпитаниците на Тите останаха начело в класирането с 51 точки, но вторият Васко да Гама, който има 50 точки, може да ги измести от върха, ако тази нощ победи Атлетико Паранаензе като гост.

С успеха пък Ботафого се изкачи на трето място с 49 точки, докато Сао Паоло и Фламенго имат по 48. Така първите 5 отбора са на само 3 точки разлика един от друг и битката за титлата е повече от ожесточена, като в нея може да се намеси и шестият Флуминензе.

Себастиан Абреу откри резултата на стадион Мунисипал още в десетата минута, а след малко повече от половин час Майкозуел удвои. Бруно Кортес от гостите получи червен картон след час игра, но футболистите на Коринтианс не се възползваха от числения си превес и допуснаха трето поражение в последните си седем мача.

Преследвачите Сао Пауло и Фламенго, допуснаха грешни стъпки. Четвъртият Сао Пауло стигна само до домакинско 0:0 срещу Интернасионал Порто Алегре и продължи серията си на пет мача без победа. Петият Фламенго пък завърши 1:1 срещу гостуващия Палмейрас. Тиаго Невеш изведе домакините напред в 55-ата минута, но осем минути по-късно Майко Лейте изравни.