„Първо искам да поздравя момчетата си, и турския отбор. Видя се защо футболът е най-драматичния спорт. Но дали е най-справедливия?! Ако ние бяхме вкарали в последната минута, тогава турците щяха да кажат, че не е. Болката от това поражение ще е в мен за дълго. Ще ни преследва винаги,” заяви селекционерът на Хърватия Славен Билич веднага след загубата на неговия тим с дузпи от Турция.

Все още невярващ на разигралата се драма, той добави: „Мислех, че мачът е свършил, че побеждаваме, когато за секунда падна фантастичния гол на Семих. Мисля, че заслужавахме повече, нормално е да не сме доволни, тъй като отпадаме.”

„Що се отнася до дузпите, едновременно искахме да се стигне до тях, но и не искахме. Дузпите са лотария, в историята на футбола и най-големите играчи са пропускали. Чиста лотария, само миг разконцентрираност, схващане на крака, паника, и край. Всички тези детайли са решаващи,” каза младият специалист.

„Играчите ми бяха герои, тези, които биха дузпи, се чувстваха уверени в силите си,” заключи Билич. „Така е, животът продължава. Утре е нов ден. Трябва бързо да се върнем в ритъм за световните квалификации.”