Националният селекционер на Хърватия Славен Билич е уверен във възможностите на своите състезатели да преодолеят заплахата, която представлява Турция, по пътя към полуфиналите на Евро 2008.

В петък „шахматистите” излизат срещу южните ни съседи в четвъртфиналня сблъсък, след като преди това спечелиха и трите си срещи от груповата фаза.

„Това, че сме на четвъртфинал може и да е изненада за някои, но не и за нас. Едно от предимствата ни е, че не сме наивни, а сме и по-добър отбор от Турция”, заяви любимецът на хърватските фенове.

Турция от своя страна започна кампанията си със загуба с 0:2 от Португалия. В другите си две срещи играчите на Фатих Терим успяха да вземат победите с обрати в последните минути.

„Начинът, по който успяха да спечелят мачовете си, бе наистина впечатляващ. Но все пак това, че трепереха докрай, също говори доста”, продължи Билич.

„Явно притежават и доза късмет, тъй като не инкасираха голове при положение, че са отишли изцяло в нападение”, коментира още той.

„Първоначалната ни цел бе да стигнем до четвъртфиналите, но сега това не е достатъчно. Ще направим всичко необходимо, за да победим Турция. Разполагаме с нужната сила и качества, за да го направим”, каза националният селекционер на Хърватия.

„В крайна сметка – отборът на Терим е силен – но ние сме по-добри”, отсече Славен Билич.