Бившият президент на САЩ Бил Клинтън беше избран за почетен председател на комитета по кандидатурата на страната за домакин на Световното първенство по футбол през 2018-а или през 2022-а година. За правото да приемат един от тези два големи футболни форума спорят още Русия, Австралия, Англия, както и съвместните кандидатури на Португалия и Испания и Белгия и Холандия.

"Футболът в САЩ набира скорост и едно домакинство на някое от следващите две Световни първенства окончателно ще го превърне в предпочитан спорт на американците”, смята президентът на федерацията на страната Сунил Бупати. „Активирането и на хора от политическия елит като Бил Клинтън пък ще ни помогне в контактите с държавната власт и с бизнеса".

„Ние инвестираме във футбола, увеличаваме броя на отборите в нашата лига, привличаме звезди като Дейвид Бекъм, а наши бизнесмени притежават акции от най-големите отбори в света. Така че е въпрос на време САЩ да бъде световна футболна сила”, казва още етническият индиец, който е президент на федерацията по футбол в Америка.