Домакинът на Купата на Африка Египет даде почивка на голямата си звезда Мохамед Салах, но въпреки това постигна минимален успях над Танзания с 1:0 в първата от двете контроли преди старта на турнира на 21 юни.

Нападателят на Ливърпул бе на резервната скамейка в Александрия, а бекът Ахмед Елмохамади отбеляза единствения гол в 65-та минута с глава.

Елмохамади вероятно ще бъде съперник на Салах във Висшата лига, след като неговият Астън Вила спечели промоция. Седемкратният шампион на Африка Египет доминира във владението на топката, но не успя да пречупи Танзания, който се завърна във финалите на Купата на Африка след 39-годишно отсъствие.

Фаворитът за трофея и през тази година се изправя срещу Зимбабве в своя откриващ мач в Кайро, като ще играе още с Демократична република Конго и Уганда в група A. Тимът се завръща до средиземноморския град Александрия в неделя, за да се изправи срещу Гвинея в последна приятелска среща преди старта на финалите. Танзания, който е воден от Емануел Амунике, шампион на турнира с Нигерия от 1994, е в група C заедно с отборите на Алжир, Сенегал и Кения. /БГНЕС