Сериозен трансфер може да осъществи турският гранд Бешикташ през седмицата. "Орлите" искат да отмъкнат защитника на Ливърпул Коло Туре. Новината е разпространена и в английските, и в турските медии днес. 

Котдивоарецът е с договор до края на сезона и през януари ще може да преговаря с всеки клуб и да се разбере за личните си условия. Ако го стори, от лятото ще се озове на "Инюню" без пари. 

Според медиите в южната ни съседка обаче, Бешикташ е готов да плати шестцифрена сума в евро, за да си осигури подписа му още сега. Освен това, те са готови да му предложат същата заплата, която взима сега на "Анфийлд". 

Туре получава по 80 хил. паунда на седмица в момента, но подобни пари за възнаграждение не са проблем за клуба от Истанбул. Всичко е въпрос на преговори, които се очаква да започнат веднага след Нова година. 

Бешикташ искаше котдивоареца още миналия сезон, но тогава защитникът избра офертата на Ливърпул, за да е по-близо до семейството си, което живее на Острова. Сега обаче е предимно резерва и затова обмисля напускане, а мърсисайдци не му предлагат договор.