Бешикташ прекъсна серията от три мача без победа и постигна успех с 2:1 при визитата си на Хатайспор в среща от 18-ия кръг на местната Суперлига. Това беше и дебют начело на тима на треньора на младежите Сердар Топрактепе, който замени изкаралия на поста само 5 мача Риза Чалимбай. Все още не е ясно дали Топрактепе ще остане за постоянно или ръководството ще търси нов треньор.

С успеха "орлите" събраха 29 точки и запазват 5-ото място, а успокоителната новина е, че не изостават от Трабзонспор и Кайзериспор, които имат точка повече пред тях. На върха с по 44 са Фенербахче и Галатасарай, които ден по-рано направиха 0:0 в Голямото дерби на Турция.

Младият талант Семих Калъчсой в 38-ата минута и гол с глава на централния защитник Омар Коли в началото на втората част осигуриха преднина от два гола за гостите. Армин Ходжич върна едно попадение за намиращия се на 13-о място Хатайспор 10 минути преди края.

Временният треньор пусна като титуляр косоваря Милот Рашица вместо Тайфур Бингол, на когото все пак даде минути накрая. Жедсон Фернандеш, един от най-скъпите играчи на тима, изобщо не попадна в групата, въпреки че пътува с отбора. Изненадващо титуярно място получи поливалентният казахстанец Бахтийор Зайнутдинов, който умело помагаше на Амир Хаджиахметович. Босненският плеймейкър даде асистенции и за двата гола на Бешикташ.

В друга среща от снощи Касъмпаша и Ризеспор завършиха 2:2, като за гостите в последните 10 минути се появи Мартин Минчев. Роденият във Варна нападател влезе вместо босненеца Дал Варешанович с идеята гостите да търсят победата.

Домакините от Касъмпаша на два пъти повеждаха в резултата, но Адолфо Гаич изравни най-напред за 1:1 в 45-ата минута, а след това и за 2:2 в 72-ата. Ризеспор е на 7-о място с 26 точки, на 3 от 4-ия Кайзериспор.

Ден преди началото на кръга пък Турската федерация присъди служебен резултат 0:3 в полза на гостите за прекратения мач Истанбулспор – Трабзонспор. Срещата от 17-ия кръг беше спряна в 74-ата минута, когато президентът на домакините нахлу на терена и извади отбора, недоволен от съдийско решение.

Трети пореден успех записа тимът на Аланияспор, който сега се наложи с 3:1 на свой терен над закъсалия Самсунспор. Новаците от Пендикспор пък направиха 1:1 с Анкарагюджу в Истанбул, но остават на предпоследното 19-о място с 14 точки. Самсун е пред тях с 15, а Коняспор с 18 е първи над зоната на изпадащите./ БТА