Ако феновете и играчите на Галатасарай са таили някакви надежди за триумф с титлата на Турция, то те окончателно умряха след загубата в голямото дерби с лидера Бешикташ на "Тюрк Телеком Арена". 

"Орлите" надделяха с 1:0 и направиха решителна крачка към трофея. Те водят с 10 точки пред съперника си в тази битка, но все още не могат да се отпуснат, защото преследвачът Истанбул Башакшехир не изпуска лидера от поглед и е на четири точки зад него. 

В герой за "черно-белите" се превърна преотстъпеният от Бенфика Андерсон Талиска. Бразилецът се разписа малко след почивката и това се оказа единственото попадение в целия двубой. 

Мачът предложи много емоции и положения, като играчите на Галатасарай претендираха за дузпа преди почивката, но такава не беше дадена. В 47-та минута на мача се стигна и до развръзката с попадението на Талиска. 

Бразилецът изпълни отдясно на наказателното поле пряк свободен удар, топката рикошира в стената и излъга вратаря, за да се оплете в мрежата му за 1:0. След това Лукас Подолски изпусна страхотен шанс да изравни, но в крайна сметка повече попадения нямаше. 

След края на тази битка на върха в турския шампионат Бешикташ е първи с 50 точки, с четири повече от втория Истанбул Башакшехир. Галатасарай е трети с 40.