Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк заяви, че неговият отбор е готов за най-трудното препятствие до този момент на Мондиала - петкратния световен шампион Бразилия.

"Готови сме да изненадаме фаворита Бразилия. Може би бразилците разполагат с по-добри футболисти, но ние сме уверени, че можем да им се противопоставим", коментира Марвайк.

"Не се страхуваме. И ние имаме своите оръжия - не бих разменил Снайдер и Робен за Робиньо и Луиш Фабиано", каза още той.

Селекционерът добави, че тоталният футбол, с който "лалетата" жънеха успехи през 70-те години на миналия век, е неприложим в наши дни. Холандците са критикувани за неатрактивната си игра, макар че стигнаха до четвъртфиналите на световното първенство срещу Бразилия и мнозина сравняват сегашния отбор със знаменития състав, воден от Йохан Кройф.

Ван Марвайк е на мнение, че атакуващият стил на холандския отбор, който загуби два финала на световни първенства през 1974 и 1978 година, е в миналото.

"Днешните отбори са много по подготвени и организирани и т.нар. тотален футбол е безвъзвратно отминал, а 1974 година беше много отдавна", коментира ван Марвайк.