Бившият играч и треньор на Реал Мадрид Бернд Шустер официално застана начел на закъсалия откъм резултати новак в китайското първенство Далиан Ифан. Очевидно шефовете на клуба са решени на всичко, за да превъзмогнат трудното начало на новия сезон.

Германецът заменя на поста местния специалист Ма Лин, с когото Далиан Ифан регистрира три поредни загуби в откриващите си мачове. Така шампионът от 2017 във втория ешелон на местния футбол сега копае дъното на Суперлигата.

Ма Лин не се задържа особено дълго на поста. Той бе назначен за наставник през декември, като замени Хуан Рамон Лопес Каро, който донесе промоцията. Преди старта на сезона Далиан показа страхотна амбиция и се превърна в централна тема за разговори, след като привлече вкупом Яник Ферейра-Караско и Николас Гайтан от Атлетико Мадрид, а след това купи и опитния защитник Жозе Фонте от Уест Хем.

В първия си двубой в елита Далиан Ифан претърпя истинско крушение, губейки с 0:8 от Шанхай СИПГ. Последваха загуби от Гуанджо Ар енд Еф и Пекин Гуоан.