Българската звезда Димитър Бербатов даде ексклузивно интервю за клубната телевизия на новия си тим ПАОК Солун. Любопитното в случая обаче, че въпросите към бившия нападател на Манчестър Юнайтед бяха задавани на английски език, но Бербатов предпочиташе да отговаря на български.

„Моята основна цел във футбола е да забавлявам хората, да им показвам красивата страна на футбола, както се казва. Това включва голове, асистенции, игра за отбора, за да може той да победи, защото той е най-важният. За мен това, че забавлявам феновете и ги карам да се усмихват след мачовете и да коментират как съм направил това или как съм отиграл тази топка, наистина е нещо, което ми доставя удоволствие и ще се опитвам да го правя, докато ме държат краката“, коментира Бербатов.

Бившият национал бързо се превърна в любимец на местната публика и още в първия си ден като футболист на ПАОК успя да продаде хиляди фланелки със собственото си име.

„Посрещането ми беше нещо, което не съм очаквал. Беше нещо, което ме изненада приятно. Накара ме да се притесня, тъй като по принцип аз съм притеснителен човек. Семейството и приятелите ми бяха много впечатлени и затова искам да благодаря на привържениците на ПАОК“, продължи бившият български национал.

„Трансферът ми стана в последния момент, както обикновено се случват нещата при мен. Беше интензивно и интересно, защото от отбора много настояваха, търсеха ме и проявиха достатъчно желание и упоритост да подпишат с мен и това в крайна сметка надделя в избора. Още нещо, което ме накара да се съглася да дойда, е че имах разговори с треньора, който каза, че ме желае. Също така имахме разговори с президента Савидис, който беше много настоятелен. Още преди две години той искаше да пристигна тук. Всичко се случи в последните часове на трансферния прозорец. И ето ме тук и започвам нова глава от моя футболен живот“, допълни Бербатов.

Бербатов похвали и наставника на новия си тим Игор Тудор: „Той ми се обади и говорихме преди да подпиша. Познавах го от преди, защото сме играли един срещу друг. Виждам, че той е един млад треньор и тепърва навлиза в професията си, има желание за работа. Желая му успех, защото всеки футболист иска да се пробва като треньор, но не едни успяват, а други не. Това е животът.