Българският нападател Димитър Бербатов бе една от звездите, поканени да споделят мнението си за ирландската легенда Роби Кийн, който бе включен в „Залата на славата“ на ирландския национален отбор.

Кийн, който е водещият голмайстор на своята страна, се нареди до звезди като Паки Бонър, Рей Хоутън и много други заради постиженията си с националната фланелка на Ейре.

От ирландската телевизия RTE потърсиха бившите съотборници на Кийн - Стивън Джерард, Майкъл Карик и Димитър Бербатов, които споделиха по няколко думи за нападателя, а българинът безспорно се отличи с най-забавното изказване.

„Роби Кийн е част от Залата на славата? Това е възможно най-доброто партньорство! Но има ли друго партньорство, което може да бъде сравнено с това? Какво мислиш, Кийно? И ти ли си мислиш това, което и аз? Знам, че е така, приятел! Знам, че е така! Спомняш ли си, как ти и аз се забавлявахме със защитниците на терена? Как бележехме за забавление“, попита Бербатов бившия си съотборник.

„Ти бягаше и за двама ни, говореше и за двама ни. Спомням си. Играейки заедно с теб, станах по-добър футболист. Ти винаги беше там, за да помагаш на играчите на терена и извън него. Ти стана голмайстор на своята страна – какво постижение!“

„Абсолютно заслужаваш да бъдеш включен в Залата на славата. Поздравления за теб! Желая ти всичкия късмет на света във всичко, което правиш в живота си. Беше истинска чест да играя с теб“, завърши Бербатов.