Шампионът на Португалия Бенфика продължава да се надява да финишира сезона с куадрупъл, след като снощи надигра Рио Аве с 2:0 във финала за Купата на Лигата. Само след шест дни дубълът на „лисабонските орли“ може да се превърне в требъл, тъй като на 14 май те излизат срещу Севиля във финала на Лига Европа.

Отборът на Жорже Жезус го чака и още един финал – на 18 май съперник отново ще е Рио Аве, този път за Купата на Португалия.

Снощният мач започна малко изненадващо, като Рио Аве бе тимът, който атакуваше по-опасно в първите минути. Още в 5-ата Педро Сантош проби отдясно, влезе навътре към вратата и шутира много силно, ала Ян Облак се намеси и изби над гредата.

Бенфика бързо се оттърси от първоначалния шок и на свой ред започна да създава опасности. В 18-ата минута Родриго можеше да разпише от пряк свободен удар, който премина встрани от вратата, а малко преди почивката вратарят Вентура спаси друг изстрел на нападателя, дошъл след центриране на Гийерме Сикейра. При последвалия корнер вече нямаше кой да спре Родриго, който откри, след като Рубен Аморим с глава отклони центрирането на пътя му.

Втората част бе също толкова динамична, като стражът на Рио Аве разколеба по веднъж Лима и Николас Гайтан. Младият вратар обаче сбърка фатално при центриране от фланга и не успя да хване топката, което позволи на Луизао с глава да вкара на празна врата.

Така Бенфика спечели за пети път в историята си третият по важност трофей в Португалия.

Бенфика направи дубъл с Купата на Лигата

източник: БГНЕС