Дейвид Бекъм бе глобен от американската Мейджър Лийг Сокър, след грозно спречкване с феновете на Лос Анжелис Галакси по-рано през седмицата. Комисионерът на Лигата Дон Гарбър реши да „одруса” Бекс с 1000 долара, макар заплата на английския халф да е около милион долара на седмица!

34-годишният Бекъм е в доста обтегнати отношения с привържениците на Галакси, откакто се завърна от Милан, където бе пет месеца под наем. Феновете на тима са особено ядосани от нежеланието на полузащитника да се прибере от Европа, като и след края на настоящия сезон в САЩ се очаква той да поеме към Стария континент.

Именно срещу бившите си съотборници от Милан Бекъм загуби самообладание в понеделник, и реагира на непрестанните подвиквания от трибуните. Той отиде до агитката и трябваше да бъде усмирен от охраната, докато се опитваше да влезе в контакт с феновете. Привърженик бе възпрян в последния момент, преди да се нахвърли върху Бекъм.

Това бе първи мач за английския национал в Галакси, откакто се завърна от Милано. Той бе посрещнат с плакати, гласящи: „Върви си, измамник”, „Хей Бекс, ние бяхме тук преди теб, ще бъдем тук след теб, тук сме въпреки теб”. Утре ЛА Галакси играе срещу Канзас Сити Уизардс.