Дейвид Бекъм е дисквалифициран за един мач заради "конфликтно и провокационно поведение", гласи съобщение на www.mlssoccer.com - сайтът на американската Висша футболна лига (MLS).

Инцидентът станал в края на мача между отбора на Бекъм "Лос Анджелис Галъкси" и "Сан Хосе", който тимът на английската звезда загубил с 3:4. При сблъсък с Бекъм футболистът Сам Кронин на "Сан Хосе" останал да лежи и да се въргаля в наказателно поле на своя отбор, явно печелейки време. Тогава Бекъм ритнал топката в него. Пострадалият тутакси рипнал и на терена започнала разпра. След мака Бекъм и вратаря на "Сан Хосе" Дейвид Бингем си разменили словесни нападки, като сбиването било предотвратено от съотборниците им.

Дисциплинарната комисия на МЛС счете такова поведение на Дейвид Бекъм за "конфликтно, провокационно, неприемливо и несъответстващо на имиджа на лигата". Освен наказанието от един мач бившият английски национал ще плати и глоба, чийто размер не се уточнява.

37-годишният Дейвид Бекъм играе за "Лос-Анджелис Галъкси" от 2007 година. В сегашния шампионат отборът му заема 6-то място в Западната конференция./БГНЕС