Дейвид Бекъм най-после се появи на терена за по-дълго време с екипа на новия си отбор Лос Анжелис Галакси. Английският полузащитник отново бе резерва, но този път игра цели 21 минути. Неговият тим обаче претърпя поредно неприятно поражение с 0:1 от Ди Си Юнайтед във Вашингтон.

Бекъм си навлече недоволството на феновете на футбола в САЩ, тъй като откакто е пристигнал в Холивуд, има записани само няколко минути в приятелски мач срещу Челси.

„Не е хубаво да разочароваш хората,” заяви Бекс. „Те пращат много пари, за да дойдат и да гледат мачове. Бях доволен, че най-накрая излязох на терена. Беше една хубава вечер за мен, но от друга страна беше и лоша, тъй като загубихме.” 

Бекъм се присъедини към ЛА Галакси преди месец, но травмата на левия му глезен го възпираше от участие в двубоите на отбора. Сега обаче той вече се чувства готов да изиграе едно цяло полувреме, в неделя срещу Ню Инглънд, а може би и цял мач срещу Ню Йорк на 18 август.

Стадионът на Ди Си Юнайтед бе разпродаден за пристигането на английската мега звезда и 46686 човека очакваха с нетърпение появата му. Публиката изригна, когато видя Бекс да съблича екипа си за загрявка, оставайки полугол, преди да облече официалната си фланелка с №23. Той замени Куавас Кърк в 72-та минута под проливния дъжд над столицата.

Бекъм обаче нямаше намерение да се оплаква. „Това бяха най-големите дъждовни капки, които някога съм виждал,” коментира кой. „Много по-големи от тези в Англия. Но това ми достави удоволствие. Аз съм свикнал с такова време, затова ми бе приятно да изляза на терена. Обичам да играя на мокра трева.”

Задачата на Бекъм да промени нещата на терена бе почти невъзможна за изпълнение, още повече, гостите доиграваха мача с десет души, след изгонването на Кайл Мартино малко преди появата на Дейвид.

Единственото попадение в мача отбеляза водещият голмайстол в първенството на САЩ Лусиано Емилио в 27-та минута.