Английската футболна звезда Дейвид Бекъм защити за пореден път стандарта на Мейджър Сокър Лийг и заяви, че хората, които наричат неговия Лос Анджелис Галакси „кръчмарски отбор”, не знаят нищо за футбола в САЩ.

Бившият халф на Реал Мадрид страда от контузия в коляното, която ще извади от терените за шест седмици. Откакто се присъедини към американския тим, Бекъм и ръководството на клуба постоянно отговарят на въпроса, дали ЛА Галакси е достоен отбор за класата на английския национал. 32-годишният футболист няма съмнения, че MLS ще се превърне в едно от най-силните първенства в света.

„Човек лесно може да забележи, колко много усилия полага моят тим, за да просперира, за да допринесе с нещо към американския шампионат, за да направи първенството известно по света. Нямате представа, колко много ги боли тези хора (от ръководството на Галакси), когато някои други, които нищо не отбират от футбола в САЩ, наричат отбора ни „кръчмарски”, а първенството ни – „Мики Маус Лийг”. Не знам това вид игнориране ли е или снобарство, или просто тези хора никога не са ритали топката и не са гледали, как се рита тук”, заяви Бекъм пред американските медии.