След поредните грубости на феновете към Дейвид Бекъм футболистът заяви, че е готов да се обърне на другата страна и да си тръгне, ако това се случи отново.

„Феновете обиждат жена ми", заяви Бекъм след срещата срещу Барселона, играла се в събота. „Ако обиждат семейството ми, ще се наложи да взема мерки срещу това. Ако това се случи още веднъж, дори няма да ги погледна. Не си заслужава времето и енергията.

Освиркването на Бекъм от феновете на Лос Анджелис Галакси продължи през целия мач в събота, като по-голямата част започнаха обидите към него от самото начало на мача. Освиркванията продължиха и през второто полувреме, независимо от силната му игра и единственият гол за тима, който бе негово дело. Въпреки поведението на привържениците обаче Бекъм заяви, че ще остане в Лос Анджелис още един сезон.

„Имам договор с Галакси и ще остана тук още една година", призна бившият капитан на „трите лъва”.

Това не е първият път, в който Бекъм предизвиква недоволство по трибуните. След отпадането на Англия от Световното първенство през 1998 година той бе обвинен за загубата, след като получи червен картон по време на мача срещу Аржентина. „През 1998 година беше 100 пъти по-лошо и ме афектира 100 пъти повече. Това тук е нищо”, заяви все пак Бекъм.