Легендата на германския футбол Францк Бекенбауер прогнозира, че финалът на Шампионската лига през този сезон ще противопостави един срещу друг отборите на Барселона и Байерн Мюнхен.

Бекенбауер е глобален посланик на програмата "Футбол за приятелство", която се реализира от "Газпром"

Легендата на германския футбол беше обект на сериозен интерес от младите таланти, които се включиха в онлайн-пресконференцията. Те го попитаха кои са били неговите идоли, както и как вижда финала в Шампионската лига.

„На турнира не може да се избере по-добър слоган от "Футбол за приятелство". Това е проект за приятелството, какво по-добро от това да има приятелство. Едно от най-важните неща в живота е приятелството и турнирът е отлична платформа за това“, коментира Бекенбауер.

„Този проект стартира в Лондон през 2013 година, когато на финала играха Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Знаем кой спечели тогава.“

„Аз съм много горд, че съм посланик на този турнир.“

„Много се надявам, че тази година Байерн Мюнхен ще играе срещу Барселона на финала на Шампионската лига.“

„Когато бях дете, моят идол беше капитанът на германския национален отбор от 1954-а година Фриц Валтер и този човек до момента е идол на много хора в Германия. А после, когато аз играх в националния отбор на световни първенства срещнах играч, какъвто никога не съм виждал, нито преди нито след това. И това беше Пеле. И това беше най-важният играч за мене когато излизах на терена. През 1977-а играх цяла година в Космос Ню Йорк заедно с него, така че моята мечта се изпълни", добави легендарният германец.

„Предпочитам Байерн да е на финала, но съм фен на Барселона, защото когато играят футбол, те играят такъв специфичен стил. И затова си има причина, това е Меси. Мога да нарека Барселона Меси-тийм. Ако трябва да избирам финалистите в Милано, нека това да са Байерн и Барселона. ФКБ срещу ФКБ. И нека мачът да бъде решен с дузпи", каза още Франц Бекенбауер.