Бейтар Йерусалим стана шампион на Израел за пети път в историята си след като специален трибунал към местната футболна федерация реши да отнеме две точки от актива на Макаби Тел Авив заради финансови нередности. След наказанието преднината на Бейтар на върха в класирането се увеличи на десет точки три кръга преди края на израелското първенство, което гарантира на титлата на отбора.

В клубът от Йерусалим обаче все още не празнуват, тъй като те също могат да бъдат наказани от израелската федерация с отнемане на точки. Радостни фенове на отбора нахлуха на терена на стадион Теди Колек след домакинската победа над Апоел Петах Тиква с 2:0, която на практика почти бе гарантирала титлата, запазвайки преднината на Бейтар на осем точки пред Макаби само три кръка преди края.

В Израел навлизането на привърженици на игрището се смята за криминално деяние. Футболната федерация наказва грубо подобни прояви. По-рано днес президентът на централата Ави Лусон заяви, че инцидентът е сериозен и ще бъде разгледан подробно на специално заседание. При нахлуването пострадаха двама тийнейджъри, които бяха затиснати при преминаването през тесен вход към игрището. Единият от тях все още се намира в болница и е в несъзнание.