Старши треньорът на Полша Лео Беенхакер напусна с наведена глава стадиона в Клагенфурт, където неговият тим загуби с 0:2 първия си мач от Евро 2008 от Германия.

„Разбира се, че не сме доволни,” заяви възрастният наставник. „Но все пак не е краят на турнира и все още има два мача пред нас. Сигурен съм, че момчетата ми ще са готови за мача с Австрия.”

„Започнахме добре срещата, искахме да наложим нашия ритъм, но не е лесно да се бориш с един от най-добрите отбори в света. Когато вече изоставаш с един гол, при който освен всичко друго има съмнения за засада, е трудно да се върнеш и да играеш открито. Когато го направихме, те ни отбелязаха и второ попадение,” коментира Беенхакер.

„Германия си е изменила доста стила на игра през последните две години, но ние имахме своите шансове. Всичко свърши, когато падна втория гол. Ние имаме играчи, които могат да играят на най-високо равнище. Но Германия има футболисти, които решават мачовете, разполагат с повече класа на терена и това се видя,” продължи той на пресконференцията след мача.

Запитан за ранната смята на звездата на тима Мачией Журавски, треньорът обясни: „Направих го по две причини. Знаех, че ни трябва друг тип нападател, а освен това Рожер (Герейро) влезе и показа своя талант.”