Легендата на Фиорентина Габриел Батистута разкри, че е отхвърлил предложение да стане част от треньорския щаб на легендарния Диего Армандо Марадона. В момента авторът на „Божията ръка” е напът да поеме Химнасия Ла Плата в родната Аржентина.

Марадона беше без работа като треньор от юни насам, когато напусна мексиканския Дорадос. Сделката с Химнасия изглежда много близо, а това даде повод за спекулации, че Марадона ще иска да се събере с някогашния си съотборник в състава на „гаучосите”.

„Искам да благодаря на Диего Марадона за офертата, която чаках да получа от доста време. За съжалени на 17 септември в Базел имам планувана операция за поставяне на протеза в глезена ми, а това на практика няма да ми позволи да ходя. Наистина му пожелавам само най-доброто”, сподели Батистута в Туитър.

50-годишният Батигол има всички необходими треньорски квалификации, но до този момент има нулев практически опит. Последната му роля във футбола беше като технически директор на аржентинския Колон през 2013 година.