Новият селекционер на Аржентина Серхио Батиста разкри на пресконференцията преди контролата с Испания в Буенос Айрес, че очаква от неговия отбор да играе нападателен и атрактивен футбол.

Батиста разкри и своята постройка на игра за мача със световния шампион. „Гаучосите” ще излязат в схема 4-3-3 с Лионел Меси, Карлос Тевес и Гонсало Игуаин в предни позиции

„Когато атакуваме ще играем с 4-3-3, а когато топката е в Испания ще го променяме на 4-1-4-1 с Гонсало (Игуаин) като единствен нападател. Това харесвам и мисля, че играчите са в състояние да го направят”, заяви Батиста

„Не харесвам отборите, които стигат бързо до гола. Искам те да играят спокойно и всеки да е замесен, когато топката е в нас. Топката трябва да излиза чисто от краката на защитниците. Масчерано не трябва само да руши, а и да играе, когато топката е в него”.

Батиста има и специални указания за суперзвездата Лео Меси: „Приоритетът на Меси ще бъде да атакува. Искам го на 30 метра от вратата, така че да получава топката свободен и да остане един на един със съперника. Това за мен е позицията, от която той може най-много да допринесе за отбора. Така, както прави в Барселона и както бе на Олимпийските игри”.

„Той има забрана да се връща повече от централната линия, искам да се чувства удобно в отбора”, допълни селекционерът.