Временният селекционер на Аржентина Серхио Батиста ще запази поста до края на календарната 2010-а година като доверието към него е плод на крупната победа с 4:1 над световния шампион Испания в контролна среща онзи ден. Батиста пое временно мястото след напускането на Диего Марадона и спечели първите два мача начело на тима- 1:0 като гост над Република Ирландия и 4:1 над Испания у дома.

Той ще води гаучосите в следващите две срещи- контролен мач с отбора на Япония и две последователни проверки срещу най-големия съперник Бразилия. Новината за оставането на Батиста на поста беше представена на медиите от Луис Сегура, висш член на Управата на Аржентинската футболна асоциация.

Той допълни, че решението кой да бъде постоянен селекционер, както и разглеждането на другите кандидатури ще бъде взето в края на 2010-а година. Останалите варианти за освободения от Диего Марадона пост са Алехандро Сабела- наставник на Естудиантес, Мигел Анхел Русо от Расинг и ветеранът Карлос Бианки, който в момента е без работа.