Съперникът на Литекс в турнира Лига Европа- беларуският БАТЕ (Борисов), се класира за осминафиналите в турнира за купата на страната. В среща от 2-ия кръг БАТЕ не срещна никакви проблеми и разби с 4:0 (2:0) като гост втородивизионния Барановичи.

Старши треньорът на БАТЕ Виктор Гончаренко даде шанс на някои резерви и млади футболисти, сред които и двама 18-годишни. По два гола за БАТЕ вкараха руснакът Александър Алумона и Виталий Радионов.

Алумона откри сметката в мача в 38-ата минута, а след това заби и третото попадение в 70-ата. Радионов направи 2:0 в 45-ата и след това 4:0 в 90-ата минута. Жълти картони в състава на БАТЕ получиха Владимир Ржевский и звездата Сергей Кривец. Другата неделя е следващата среща на БАТЕ- срещу ФК Минск, в среща от 15-ия кръг на първенството.

Състав на БАТЕ (Борисов): Александър Гутор, Артьом Радков, Владимир Ржевски, Максим Бордачьов (74- Александър Юревич), Дмитрий Бага, Александър Павлов (61- Дмитрий Лихтарович), Сергей Кривец, Александър Володко (50- Игор Стасевич), Оганес Гоярян (27- Павел Нехайчик), Александър Алумона, Максим Скавиш (31-Виталий Радионов).