Един от кошмарите на българските отбори в евротурнирите в последните години БАТЕ Борисов се провали в опита си за нова атака на груповата фаза на Шампионската лига. Първенецът на Беларус беше спрян във втория квалификационен кръг на надпреварата от норвежкия Розенборг. 

Първата среща в бившата съветска република завърши с успех 2:1 за домакините. Но сега при реванша в близост до полярния кръг скандинавците заличиха този аванс и ще чакат битките в следващата фаза на надпреварата. Те надделяха с 2:0. 

Мачът се развиваше страхотно за БАТЕ до заключителната фаза на мача. Но в 73-та минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, която влезлият малко по-рано Пал Андре Хеланд превърна в гол и пречупи усилията на съперника. 

След този гол беларусите тръгнаха смело напред в търсене на изравняването и обрата на развоя на събитията на терена. Но се оголиха в задни позиции и пет минути преди края всичко за тях приключи. Тогава героят за Розенборг Хеланд асистира на Александър Сьодерлунд и той се разписа за 2:0, за да сложи точка на спора. 

От другите срещи си заслужава да отбележим участието на българския национал Симеон Славчев с екипа на азербайджанския Карабах срещу ирландския Дъндолк. Първата среща на Зеления остров беше завършила 1:1, но сега в покрайнините на Европа домакините победиха с 3:0 и продължиха напред. 

Славчев започна мача на пейката и се появи в 73-та минута на мястото на Мичел. При неговото влизане резултатът беше все още само 1:0 и продължаването на азерите напред не беше никак сигурно. Но в последните минути последваха нови два гола в мрежата на Дъндолк и всичко завърши с хепиенд за домакините. 

Ето и резултатите от мачовете в Шампионската лига в сряда (в скоби е общият резултат):

ХИК (Финландия) - Цървена звезда (Сърбия) 2:1 (2:3)

Карабах (Азербайджан) - Дъндолк (Ирландия) 3:0 (4:1)

Розенборг (Норвегия) - БАТЕ Борисов (Беларус) 2:0 (3:2)

ФК Копенхаген (Дания) - ТНС (Уелс) 1:0 (3:0)

АИК (Швеция) - Марибор (Словения) 3:2 сл. пр. (4:4)