Марко Ван Бастен ще бъде официално представен като следващия треньор на Аякс на 5 март, но въпреки това специалистът предварително говори пред официалния сайт на клуба, като заяви, че отлично знае какво го очаква.

„Няма да влизам в подробности около сделката. Само ще кажа, че всичко е изготвено изключително прецизно и предварително знам, къде точно отивам и какво седи пред мен. Всяка една подробност бе изчистена”, заяви настоящият национален селекционер на Холандия.

Бившият нападател на Милан подписа с клуба от Амстердам четиригодишен договор, който ще влезе в сила от 1 юли, една нощ след края на Европейските финали, като голяма заслуга за привличането на Бастен начело на тима има друга легенда на футбола – Йохан Кройф, който по-рано тази седмица бе назначен за директор на футболните въпроси.

„С Йохан се разбираме наистина отлично. Той се доверява на моите предчувствия и умения. Редовно се чуваме с него и обсъждаме проблемите на клуба доста на широко”, сподели Бастен, който ще вземе със себе си в Аякс настоящите си помощници от националния отбор.

„Имам вяра в хората, с които съм работил в изминалите години. Добър екип сме. Не мога да ви опиша, колко важно е за мен да работя с двамата в Аякс. От ръководството на тима разбраха това”, завърши холандският специалист.