Наставникът на Холандия Марко Ван Бастен предупреди привържениците на „лалетата” да не очакват голова фиеста от неговия отбор в квалификацията за Евро 2008 с Люксембург в събота.

Момчетата на Бастен се нуждаят от една победа от двете им оставащи срещи в Група G, за да си осигурят мястото на финалите догодина. Това може да се случи разбира се и ако България загуби от Румъния утре.

Въпреки почти сигурното класиране на Холандия за Евро 2008, отборът бе освиркан бурно от запалянковците при домакинската победа с 2:0 над отбора на Словения миналия месец. Специалистът каза, че ситуацията може да се повтори и утре вечер.

„Точно както и Словения, Люксембург е отбор, който можем да победим при наличието на повече офанзивни състезатели. Ще ни трябва възможно най-много нападателна сила около наказателното поле, за да преодолеем здравата отбрана на нашия противник. Целта ни е да създадем, колкото се може повече шансове за гол. Искаме да играем добър футбол, но за съжаление, това не винаги е възможно”, каза Бастен.

Лалетата” ще излязат в квалификацията срещу Люксембург без две от най-големите си звезди – Ариен Робен и Робин Ван Перси.