Полузащитникът на ЦСКА Москва Даниел Карвальо може да премине в клуб от Западна Европа през лятото, съобщиха руските медии. Бразилският национал вероятно ще се присъедини към лидера в португалското първенство Порто.

Трансферът урежда бащата на Карвальо, Албио, който е и негов агент. Миналата седмица Албио Карвальо е имал предварителна среща с представители на „драконите”.

От Порто сами са се свързали с бащата на футболиста и са поискали срещата, а Албио се е съгласил и е отлетял за Порто, за да обсъди евентуалния трансфер на сина си.

Руски източници твърдят, че Карвальо ще се раздели с Москва още след края на настоящия сезон. Това бе подкрепено и от факта, че бразилският халф отказа да подпише нов договор с ЦСКА, а настоящият изтича в края на 2007 година.

„Карвальо е твърдо решен да напусне „армейския” клуб””,съобщава вестник „Твой ден”, позовавайки се на близък до футболиста.”Той ще направи тази стъпка, тъй като не е удовлетворен от финансовите условия, който му е предложил президента на „червените” Евгени Гинер.” От ЦСКА са били готови да плащат на Карвальо по 150 хиляди евро на месец, докато самият играч е настоявал за 200 хиляди.

В момента Карвальо лекува лека контузия.