Селекционерът на Албания Ото Барич пристигна в София и ще води своя отбор в утрешната евроквалификация с България, въпреки влошеното му здравословно състояние през последните седмици.„Благодаря на Господ, че съм тук. Лекарите не ми позволяваха да пътувам. Аз имам сериозни проблеми с дишането, заради белодробен проблем и се надявам те да не се проявят утре.”

Специалистът започна изказването си пред медиите със спомен за силния български тим, победил водения именно от него отбор на Хърватия през 2002 година, в квалификациите за Евро 2004.

„Трябва да кажа, в квалификациите за Европейското първенство в Португалия, България победи Хърватия в един изключителен мач. Затова, бяха „виновни” българите, които го направиха изключителен. Тогава играеше още Балъков, но и някои други, които ще играят и утре, като Бербатов и Петров, които ни вкараха за онова 2:0.”

Относно утрешния двубой, Барич сподели: „Обективно погледнато, България определено е по-добрия отбор. Но и нас ни мъчи липсата на късмет. Ето срещу Словения, имахме положения и играхме по-добре, но не вкарахме. Доколкото познавам футбола, когато страдаш от такъв малшанс, идва все някога мач, в който ти върви. И се надявам това да е срещу България. Отличен резултат за мен ще е 0:0.”

Хърватският наставник заяви, че в албанската селекция върви един процес на подмладяване. „През последните шест месеца от нашия състав отпаднаха някои играчи, които са с повече опит, заради това, че не играеха за клубовете си. Но те бяха заменени от по-млади и по-силни играчи, и това ще даде резултат. Вярвам, че скоро Албания ще има по-силен отбор от вчера и от днес.”

Барич добави:„Аз ще определя състава утре сутринта. Днес ще гледам тренировката, говорих вече с помощника си и ще разговарям и с играчите.

Имам предчувствие, че утре ще е добър ден за нас. Аз съм оптимист, винаги вярвам.” Според Барич, той има предимство, тъй като познава добре всички български футболисти.

Относно шансовете за класиране на отборите от нашата група G, Барич завърши: „Мисля, че България има големи шансове да се класира, разбира се и Румъния също има шанс.”