Банкерът Шандор Чани беше избран за президент на Унгарската федерация по футбол.

Чани, който е изпълнителен директор на най-голямата банка в страната - „ОТП Банк”, спечели поста с 82:0 гласа в своя полза при вота на делегатите.

Седем представители на Общото събрание на Унгарската федерация по футбол не гласуваха. 57-годишният висш унгарски икономист заяви след избора, че приема позицията като най-трудното предизвикателство в своя живота си.

Според него, да се подобри представянето на националния отбор и клубовете в близко бъдеще, може да помогне единствено късметът. От 1986 година Унгария не се е класирала на нито едно голямо първенство - Европейско или Световно, докато единственият сериозен успех е участието на Дебрецен в груповата фаза на Шампионската лига през миналия сезон.

Тогава Дебрецен се промъкна в Лигата след две победи над Левски, но не успя да спечели и точка. Предшественикът на Чани - Ищван Киштелеки, подаде оставка от поста през декември, след като беше атакуван от цялата унгарска футболна общественост, че не прави нищо за подобряването на нивото на футболната игра в страната.