Иван Бандаловски напусна Партизан. Българският защитник се разбра с клуба за разтрогване на договора си, като опрости дължимите му заплати, и заяви, че напуска като приятел с всички съотборници и фенове.

29-годишният футболист обяви пред сръбските медии: "Разтрогнах договора си с Партизан и от днес съм свободен агент.

"Не знам защо изобщо се създаде такъв шум около моя статут. Разделяме се като приятели. Ивица Илиев ми каза, че нищо от писаното по медиите не е истина. Не е истина също, че не съм искал да тренирам. Хора, откакто Иван Томич е старши треньор, не съм пропускал тренировка. Обадете му се да го питате. В събота на тренировка той ми каза да отида да се разбера за разтрогването. Могат да го потвърдят всички мои съотборници, а и вашите колеги, които са присъствали. Нищо друго не е истина. Още преди месец се разбрахме с Илиев, че напускам," заяви още Бандаловски.

"Когато помолих да си тръгна, Илиев и Вазура ми казаха, че това може да стане, само ако някой плати трансфер за мен. Искаха много пари за обезщетение, но им обясних, че никой няма да ги даде за 29-годишен бек. Но в крайна сметка ме пуснаха, съгласиха се, че съм дал много на Партизан," добави българинът.

"Просто не усещам подкрепа тук. Искам само да се знае обаче: никога не съм правил проблеми и не съм се противопоставял на треньора. Не си тръгвам по тази причина. Не си тръгвам и заради това, че ще съм резерва на Мирослав Вуличевич. Той е добър играч и добро момче. Просто виждам, че не попадам в плановете тук," каза още той.

Относно информациите, че е отказал да загрява в първия мач от новия сезон, когато бил подканен от помощник треньора. "Не, не, не... Не е истина. Ето какво стана. На всеки футболист му се случва. Падна ми кръвното. Тръгнах да загрявам, но ми стана зле и помолих за помощ лекаря. Това се знае от треньорския щаб. Аз съм професионалист, никога не бих направил такова нещо," заяви Бандаловски.

"Не знам точно какво се случва с Божинов. Той също е абсолютен професионалист. Миналата година вкара 18 гола. Той остава, няма проблем с никого. И според мен, и той може да си тръгне само при сериозна оферта," обясни ситуацията с Валери Божинов вече бившият му съотборник.

"Мисля, че никой в Партизан не може да каже лоша дума за мен. Тук ми помогнаха много, върнах се и в националния отбор на България. Спечелихме титла, купа, играхме в групите на Лига Европа. Най-важният ми трофей са приятелите, които спечелих тук, за цял живот. Напускам като истински гробар," каза той.

"Опростих част от задълженията към мен, защото не съм дошъл тук да печеля. Затова и взимах два или три пъти по-малка заплата от останалите чужденци. Това нямаше значение за мен. Оставям приятели тук, и дано ме запомнят с добро," завърши Иван Бандаловски.

Той пожела успех на Партизан срещу Заглембе в Лига Европа.