Треньорите на водачите в квалификационна група С за Евро 2008 Гърция и Турция избягваха да коментират политическите аспекти на днешния двубой между двата тима и се обединиха около идеята да държат играчите концентрирани върху срещата, като се надяват на добър футболен спектакъл на стадион „Георгиос Караискакис” в Атина.

Треньорът на настоящият еврошампион Гърция Ото Рехагел се очаква да започне с доказаното защитно партньорство между Траянос Делас (АЕК) и Михалис Капсис (Апоел), които напоследък нямаха късмет да играят заедно, след като контузии и на двамата ги изваждаха от терена последователно.

Добрата новина за Рехагел е, че ще има голям избор за офанзивни решения, след като разполага със седем равностойни нападатели, които се намират в перфектно физическо състояние. В игра се завръща Ангелос Харистеас (Фейенорд), който претърпя мускулно разтежение. Голмайсторът на Бохум и Бундеслигата Фанис Гекас вероятно ще започне като титуляр.

Фатих Терим от друга страна има известни проблеми с контузени футболисти. Младите надежди Нури Сахин и Арда Туран не бяха повикани, а защитникът на Бешикташ Ибрахим Тороман отпадна от състава, след като получи разтежение на тренировка.

Очаква се да го замести бранителят на Галатасарай Емре Ашък. На вратата ще бъде Волкан Демирел, който напоследък не се представя убедително с фланелката на своя Фенербахче.

Вероятни състави

Гърция: Никополидис, Сейтаридис, Делас, Капсис, Фисас, Кацуранис, Басинас, Карагунис, Янакопулос, Гекас, Самарас

Турция: Демирел, Ашък, Юзюлмеш, Гьокхан Зан, Четин, Мехмет Аурелио, Карадениз, Метин, Керимоглу, Тунчай Санли, Хакан Шукур

Съдия: Волфганг Щарк (Германия)

Начален час 21:30 българско време.