Легендарният сръбски баскетболист Владе Дивац наби бившия футболен национал на Югославия Ниша Савелич, с когото ги свързва дългогодишно приятелство. Случката се разиграла през декември, разкриха медиите в Сърбия.
 
54-годишният Дивац, който остави сериозна следа в НБА, поканил Савелич на среща в ресторант в Белград, собственост на друг известен баскетболист – Деян Бодирога. Бившият футболист  бил нападнат още при влизането си, получил и няколко шамара. 
 
Причината за скандала е дъщерята на Владе Дивац -  Петра, която е осиновена от него и съпругата му Снежана, когато била на 6 месеца. Наследницата се оплакала на баща си, че получава неприлични съобщения от Савелич - колко е пораснала, колко е красива, могат ли да се видят. Петра била шокирана, тъй като познавала бившия футболист на Партизан, Бордо, Сошо, Бастия, Гингам и Истър като добър приятел на баща си. Сега тя живее между Америка и Сърбия и води свой блог, в който разказва за семейството, пътуванията и чувствата си.

Ниша Савелич обаче отхвърли обвиненията. 

„Много съжалявам, че се стигна до това недоразумение. С Владе сме приятели дълги години, помогна ми много при преместването ми в САЩ. Отлично знае какъв баща съм, какъв човек съм. Съжалявам, че намеренията ми бяха разбрани грешно. В живота си нямам черно петно. Тази сцена беше необичайна за мен, но нямам намерение да се оправдавам. Жал ми е само, че не разговаряхме и не ми бе дадена възможност да обясня“, заяви 51-годишният Савелич, чийто син Николас е известен състезател по водна топка в Америка.