Хосе и Торкуата Гарсия се гордеят със своя внук Марио Гомес. Затова във финала между Германия и Испания двамата ще стискат палци за Германия, но…само ако внукът им играе. Гомес обаче ще остане на резервната скамейка, така че Хосе и Торкуата ще викат за Испания.

„Ние сме испанци, но преди всички се брои общата кръв. Така че никой не трябва да се ядосва, ако подкрепяме Марио. Ако той не играе, ще сме за Испания”, обясни пред „Марка” Хосе Гарсия.

Двамата са живели в близост до Щутгарт 23 години. В Германия се запознават и родителите на Гомес. След това Хосе и Торкуата се връщат в Испания, където живеят в Албунан, селце с 400 жители, в близост до Гранада.

По-рано те не са се интересували от футбол, но сега дори са си купили сателит, за да гледат мачовете на внука си в Бундеслигата.

„Ако Марио не играе винаги гася телевизора”, обяснява бабата. В хола има голям плакат на Марио, до него семейна снимка и икона на Исус.

„Много ми е неприятно, когато той не е на терена. Последният път дори имах болки в корема, заради това”, разкри дядо Хосе.

Двамата имат 4 деца и 8 внука, но признават, че Марио е любимецът им.