Азиатската футболна конфедерация (АФК) ще подкрепи члена на кралската фамилия на Бахрейн шейх Салман бин ибрахим Ал Халифа в битката за поста президент на Световната футболна централа (ФИФА), съобщава АП.

Решението да бъде подкрепен шейх Салман е било взето на заседание на изпълнителния комитет на АФК, което се състоя късно снощи. По-рано вчера пък се разбра, че Джани Инфантино- в момента генерален секретар на УЕФА, получи подкрепата на Южноамериканската футболна централа (КОНМЕБОЛ).

Изборите за президент на ФИФА ще се проведат по време на извънредния конгрес на организацията на 26-и февруари догодина. На 12-и ноември бяха утвърдени петима претенденти, за които може да се гласува. 

Освен Инфантино и шейх Салман, другите са принц Али от Йордания, Жером Шампан - бивш заместник-генерален секретар на ФИФА и съратникът на Нелсън Мандела и бивш министър в Южна Африка- Токио Сексвале. В този списък не попадна Мишел Платини, който в момента изтърпява 90-дневна забрана да участва във футболни събития.

Сеп Блатер, досегашният президент на организацията, който на 27-и май получи своя пети мандат, остана на поста реално едва два дни, след което беше принуден да се оттегли като част от корупционния скандал, разтърсил световния футбол./БТА
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS