Арън Йохансон вкара два гола за АЗ Алкмаар при победата с 4:1 като гост над Екселсиор Ротердам в среща от последния 34-и кръг от холандското първенство. 

Маркус Хенриксен и Стивън Берхъс също се разписаха в полза на гостите, които завършват с актив от 62 точки на трето място в крайното класиране. Отборът от Алкмаар ще играе в квалификациите на турнира Лига Европа.

Джефри Гауелиу си вкара автогол от състава на АЗ, а попадението се превърна в почетно за домакините от Ротердам, които завършват на 15-о място.

Шампионът ПСВ Айндховен победи с 3:2 при гостуването си срещу АДО Ден Хааг и събра 88 точки в края на сезона. "Филипсите" ще участват директно в Шампионската лига. 

Аякс е на втора позиция в крайното класиране със 71 точки след загуба с 1:2 срещу аутсайдера Дордрехт. Грандът от Амстердам ще играе в квалификациите за Шампионска лига през лятото.

В плейофите за разпределяне на местата в Лига Европа ще участват Фейенорд, Витес, Цволе и Хееренвеен. От елита на Холандия изпадат НАК Бреда, Го Ахед Игълс и Дордрехт. /БТА