Отборът от Нигерийската професионална футболна лига Уики Туристс се спаси на косъм от голяма трагедия, след като автобусът се запали по време на движение. Тимът е пътувал от Джос до Абуджа, за да играе мач срещу Дакада (Уйо).

Няма загинали по време на инцидента, което е най-добрата новина от случката. Голяма част от екипировката, топките и обувките на играчите обаче са попаднали в пламъците и са изгорели. Возилото е почти изцяло изпепелено, а пътуващите в него за момента са се отървали с уплаха и са се нагълтали с дим.

Причината за пожара в рейса не е ясна за момента, но клубният секретар Абдулахи Ибрахим обясни, че всичко е станало заради пукната гума, която е предизвикала верижни аварии в други части на автобуса.

Инцидентите с футболни отбори в многомилионната африканска страна не са рядко явление. Миналата година един от най-популярните отбори Ениймба трябваше да се прибере 15 часа по-късно, след като въоръжени бандити ги нападнаха на пътя от Йола до Аба, близо до старата столица Порт Харкорт.