Някои от най-добрите футболисти на Австралия обмислят бойкот на приятелските срещи с Аржентина и Уругвай, тъй като смятат, че не са в подходящо време.

Австралия трябва да играе с Уругвай на 2 юни в Сидни, и четири дни по-късно срещу Аржентина в Мелбърн.

Контролите са част от подготовката на „кенгурата” за Азиатската купа, която ще се проведе през юли.

Някои от звездите на тима от Зеления континент, като капитана Марк Видука, искат тези мачове да се играят по-късно, за да имат кратка почивка след края на дългия сезон в Европа.

„С такава програма като нашата, просто ни идва в повече. Все едно да яздиш умрял кон,” заяви Видука пред „Сънди телеграф”.

„Просто времето е малко кофти, ако трябва да сме честни. Всеки от нас би искал да играе тези срещи, но ние не ставаме по-млади.”

Защитникът Крейг Муур също сподели, че не е сигурен дали Австралия може да излезе с най-доброто в тези два мача.

„Според мен хората, които са организирали тези срещи не са го обмислили добре и не знам какъв състав ще съберат,” заяви той.

Треньорът Греъм Арнолд коментира, че съчувства на играчите си, но ги очаква да бъдат на линия за въпросните двубои.

„Ще искам всички футболисти, които съм повикал за Азиатската купа, да бъдат на разположение и за тези мачове,” каза Арнолд. „Тези мачове са важни за подготовката ни.”

Австралия ще участва за първи път в Азиатската купа, след като напусна Футболната конфедерация на Океания и е сред фаворитите за спечелване на трофея.