Вратарят на Мелбърн Сити Дийн Бузанис бе наказан със спиране на състезателните права за 5 мача, след като нарече албанския нападател на Мелбърн Виктори Бесарт Бериша "ш***н ци*анин". Инцидентът бе уловен от камерите в края на нажеженото дерби между двата големи отбора от Мелбърн, което завърши с победа с 2:1 за Виктори.

Страстите се нагорещиха, след като Виктори отбеляза два гола в последните 10 минути на срещата, за да стигне до пълен обрат и да грабне успеха. Нервите на 26-годишният Бузанис не издържаха и той избухна с расистки обиди спрямо Бериша. В последствие стражът на Сити се е извинил на своя съперник, което е взето предвид от Дисциплинарната комисия при определянето на размера на наказанието.

"Трябва да се считаш за късметлия, че се размина с минимално наказание и можеш да си сигурен, че няма да имаш този късмет втори път", обърна се президентът на комисията Джон Маршал към Бузанис. Вратарят ще пропусне 5 мача на Мелбърн Сити, като ще бъде заместен от опитния датчанин Томас Сьоренсен.