Австралия стартира с убедителна победа 4:1 над Кувейт при откриването на турнира за Купата на Азия, на който е домакин. 

Кувейтците откриха резултата в 8-ата минута, но домакините осъществиха обрат още до почивката. Другите два отбора в тази група А са Оман и Република Корея, които играят утре.

Централният защитник на Кувейт Хусаин Фадел откри с глава в 8-ата минута, засичайки центриране на Азиз от корнер. В 33-ата минута ветеранът Тим Кехил изравни след пробив от ляво и пас на Масимо Луонго, който се освободи от трима бранители след изпълнение на тъч от Иван Франич.

Същият Франич центрира от далечно разстояние, а Луонго с глава за втори път наказа вратаря Хамед Юсеф в 45-ата минута. След края на мача Луонго беше избран и за играч на мача.

Капитанът на австралийците Миле Йединак вкара за 3:1 от дузпа в 62-ата минута, след като младият защитник Султан препъна в гръб Томи Юрич. Крайното 4:1 оформи Джеймс Троизи в 91-ата минута от малък ъгъл.

Кувейтците прекараха по-голямата част от мача в собствената си половина, а в атаки тръгнаха едва след като получиха три гола. Фахад Ал Хаджери уцели гредата, но нямаше негов съотборник при добавката./БТА